Kurt Leuridan (CEO Tokai Optecs) is nieuwe voorzitter Investeringscomité van BJA

Belgische ondernemer wil meer inzetten op businessrelaties tussen België en Japan

The Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce (BJA) heeft met Kurt Leuridan, CEO van het in Tienen gelegen Tokai Optecs, een nieuwe voorzitter voor zijn Investeringscomité. De Belgische ondernemer volgt daarmee de Japanse ondernemer, de heer Masamoto Nomura, op. “Een groter eer”, aldus Leuridan.

Kurt Leuridan, CEO van brillenglazenfabrikant Tokai Optecs uit Tienen, is de nieuwe voorzitter van het BJA Investeringscomité van The Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce. Zijn bedrijf, dat een joint-venture is tussen België en Japan, was al enkele jaren lid van het Investeringscomité. “Tijdens dat lidmaatschap kwam ik in contact met de andere leden van het Investeringscomité, onder meer Flanders Investment & Trade. Zij hadden interessante ideeën en fascinerende standpunten over de economische interactie tussen België en Japan”, aldus Leuridan. “Toen ik werd voorgedragen als nieuwe voorzitter, was ik vereerd. Vereerd omdat BJA me de kans geeft om de leiding te nemen in het behandelen van nieuwe dossiers van mijn collega-leden, maar ook omdat ik zelf nieuwe initiatieven kan nemen. Dit steeds met het oog op het aanmoedigen van de investeringen in Japanse en Belgische economie.”

Essentiële informatie verzamelen

Als nieuwe voorzitter zal Leuridan zich ook focussen op het uitvoeren van onderzoek, het geven van aanbevelingen en het voorbereiden van publicaties voor de verschillende overheden. “Op deze manier kan onze commissie essentiële informatie verzamelen waarbij wij als partner kunnen optreden voor organisaties die investeringen willen bevorderen, faciliteren of realiseren.”

BJA is een dynamische non-profitorganisatie die business- en culturele relaties tussen België, Europa en Japan promoot. Ze verenigt meer dan 650 leden, waaronder Belgische ondernemingen en multinationals, alsook de belangrijkste Japanse bedrijven die in België gevestigd zijn, en particulieren.

Niels Janssens

Remy Communication

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.