Wereldprimeur: Tokai Optecs ontwikkelt ‘Defog Coating’ die aandamping brilglazen voorkomt bij gebruik mondmasker

Brilglazenfabrikant schenkt eerste 50 brillen aan Universitair Ziekenhuis Bierbeek

Brilglazenfabrikant Tokai Optecs uit Tienen, een Belgisch-Japanse joint venture, heeft met ‘Defog Coating’ een wereldprimeur beet. Dankzij deze innovatie dampen brilglazen niet meer aan bij het gebruik van een mondmasker. En dit zonder gebruik van een spray. De eerste 50 brillen met deze techniek schenkt het Tiense bedrijf bovendien aan het Universitair Ziekenhuis in Bierbeek.

Wie een bril draagt in combinatie met een mondmasker krijgt al snel aangedampte glazen. Op het internet vind je talloze lapmiddelen om dit te vermijden, maar geen enkele werkt echt goed. Vandaag heeft brilglazenfabrikant Tokai Optecs uit Tienen toch een oplossing. De Belgisch-Japanse joint venture ontwikkelde namelijk een ‘Defog Coating’, een coating of beschermlaag die er voor zorgt dat brilglazen niet aandampen wanneer je een mondmasker draagt. “Onze ‘Defog Coating’ voorkomt inderdaad aandamping van de brilglazen”, aldus Kurt Leuridan, CEO van Tokai Optecs. “Gebeurt het toch? Dan nog zal het zicht van de brildrager helder genoeg blijven.”

Géén spray nodig

“Momenteel zijn er enkel coatings in combinatie met een spray op de markt”, aldus Leuridan. “Iets wat zeer ongemakkelijk is aangezien je de glazen keer op keer moet heractiveren. Bij onze ‘Defog Coating’ is er géén spray nodig en werkt de coating onmiddellijk.” De ‘Defog Coating’ combineert immers waterafstotende superhydrophobe coating met hydrofiele coating, dat waterdeeltjes net absorbeert waardoor aandamping voorkomen wordt.

Steun aan zorgverleners

Tokai Optecs wil met hun innovatie brildragers zonder ongemakken een mondmasker kunnen laten dragen. Zeker ook mensen uit de zorgsector die dagelijks in contact komen met patiënten en daardoor steevast mondmaskers moeten gebruiken. Daarom schenkt de Tiense brilglazenfabrikant maar liefs 50 brillen met ‘Defog Coating’ aan het Universitair Ziekenhuis in Bierbeek.

Niels Janssens

pr-specialist, Remy Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.